OBS: Du er nu offline

OK20:  3F's daglige ledelse siger ja til industriforliget

Tirsdag blev søndagens aftale om nye overenskomster på industriens område blåstemplet af 3F's daglige ledelse. - Vi har landet et godt forlig, som de andre grupper kan arbejde videre med, siger 3F's gruppeformand Mads Andersen.

- Jeg er glad for, at 3F’s daglig ledelse bakker op om vores forlig og anbefaler et ja, og nu håber jeg, at mine kollegaer også kan få nogle resultater med hjem til fordel for deres medlemmer, siger industrigruppeformand i 3F, Mads Andersen.  (
	Joachim Rode)
- Jeg er glad for, at 3F’s daglig ledelse bakker op om vores forlig og anbefaler et ja, og nu håber jeg, at mine kollegaer også kan få nogle resultater med hjem til fordel for deres medlemmer, siger industrigruppeformand i 3F, Mads Andersen. ( Joachim Rode)
Af 
 

Daglig ledelse i 3F’s forbundshus har tirsdag nikket ja til søndagens aftale om nye overenskomster på industriens område. Og ledelsen anbefaler også 3F’s hovedbestyrelse at sige ja.

Dermed er industriforliget blåstemplet af tre instanser – bestyrelsen for 3F’s Industrigruppe, Co-industris centralledelse og nu altså også 3F’s daglige ledelse. Nu mangler forliget kun at blive godkendt i 3F’s hovedbestyrelse – samt af medlemmerne ved en urafstemning.

Industrigruppeformand Mads Andersen er tilfreds med dagens blå stempel:

- Jeg er glad for, at 3F’s daglig ledelse bakker op om vores forlig og anbefaler et ja, og nu håber jeg, at mine kollegaer også kan få nogle resultater med hjem til fordel for deres medlemmer. I Industrigruppen bakker vi dem i hvert fald op hele vejen ind i forhandlingslokalet, siger Mads Andersen.

- Vi har landet et forlig, der ikke kun rammer inden for skiven af, hvad industrigruppens medlemmer har haft af ønsker til forbedringer af overenskomsten, men som de andre grupper også kan arbejde videre med i deres forhandlinger. Det er jeg rigtig godt tilfreds med, siger han.

Den daglige ledelse i 3F, der i dag har anbefalet industriforliget, består af formand Per Christensen, næstformand Tina Christensen, to forbundssekretærer, en hovedkasserer, seks gruppeformænd samt forretningsføreren og viceforretningsføreren i 3F’s a-kasse.

Industrien venter nu på, at de øvrige overenskomster, blandt andet inden for byggeriet og transporten, bliver forhandlet på plads. Og godkendt.

Det skal ske, før hele pakken kan blive sendt til urafstemning blandt medlemmerne.

Søndagens industriforlig dækker overenskomster for godt 6.000 virksomheder og 230.000 medarbejdere.