OBS: Du er nu offline

Overbevisende ja til nye overenskomster i Transporten

Med 64 procent ja-stemmer og 36 procent nej-stemmer har 3F-medlemmerne på transportområdet sagt et stort ja tak til de resultater, som 3F Transport fik med hjem fra overenskomstforhandlingerne.
 (
			Arkiv / Polfoto	)
( Arkiv / Polfoto )
Af 
 

2.200 kroner mere i månedsløn. Bedre arbejdsmiljø. Mere frihed i arbejdslivet. Starten på et opgør med 0-timerskontrakter og usikre ansættelsesvilkår. Det er nogle af de af de vigtigste resultater, der sikrede et overbevisende ja til de nye overenskomster på transportområdet.

Det pointerer formand for 3F Transport Jan Villadsen, der er glad for, at medlemmerne har taget godt imod resultaterne.

- Faktisk er jeg dobbelt glad for, at der bliver bakket op om resultaterne. Det er fantastisk flot, at 55 procent af vores medlemmer har stemt om de nye overenskomster. Det er meget tæt på rekorden i 2017, siger han og fortsætter:

- Rekordmange har stemt på trods af corona-krisen og nogle yderst vanskelige vilkår for debat og informationsmøder om de nye aftaler. Selv i de her meget vanskelige tider har vi fået den næsthøjeste stemmeprocent i den tid, jeg kan huske tilbage. Det har vi alle grund til at være stolte af, siger Jan Villadsen.

Et markant ja 

Han peger på, at på transportområdet har to ud af tre medlemmer stemt ja til de nye overenskomster.

- Det er et markant ja til de aftaler, vi har indgået, og dermed et ja til lønstigninger på mindst 2.200 kroner om måneden over de næste tre år, øget frihed i arbejdslivet og forbedret arbejdsmiljø. Samtidig er det også et solidt ja til starten på et opgør med 0-timerskontrakter og lignende urimelige arbejdsvilkår. Det glæder jeg mig til at komme i gang med for alvor, siger han.

Til gengæld er han ked af, at et flertal blandt buschaufførerne har stemt nej til de løsninger, der er aftalt for at sikre bedre pausevilkår og ordentlige pausefaciliteter i busbranchen.

På buschauffør-turné efter corona-krisen

- Desværre har der floreret en del forskellige og forkerte fortolkninger og udlægninger af de nye vilkår. Jeg er ked af, at vi på grund af corona-krisen ikke har haft mulighed for at komme rundt i landet og fortælle buschaufførerne om overenskomsterne. Jeg tror, at det er den væsentligste årsag til, at et flertal sagde nej, siger Jan Villadsen og fortsætter:

- Det retter vi op på, så snart Danmark åbner igen, og det glæder jeg mig til. Så håber jeg, at buschaufførerne til den tid kan se, at det er en rigtig god aftale, vi har fået forhandlet hjem, siger han.

Han sender en tak til de mange medlemmer, der har stemt.

- Vi står alle midt i en svær tid, og derfor er det godt, de nye overenskomster er godkendt. De kan sikre ro og tryghed om løn og arbejdsvilkår de næste år. Det har hele Danmark brug for, siger Jan Villadsen.