OBS: Du er nu offline

OK20:  Hotel- og restauration forhandler igen

Efter at forhandlingerne blev afbrudt på grund af corona-virus, er parterne igen indkaldt i Forligsinstitutionen.

Tre indledende forhandlingsrunder af flere dage, endte uden resultat for Hotel- og restauration. Nu skal de finde en løsning i Forligsinstitutionen.  (
	Arkiv: Joachim Rode)
Tre indledende forhandlingsrunder af flere dage, endte uden resultat for Hotel- og restauration. Nu skal de finde en løsning i Forligsinstitutionen. ( Arkiv: Joachim Rode)
Af 
 

Lørdag morgen klokken 9 begynder forhandlingerne om en ny overenskomst på restaurationsområdet igen, efter at de blev afbrudt af corona-krisen onsdag aften. 

Det er samtidig med, at corona-fyringer af kokke, tjenere og receptionister uden for overenskomstforhandlingerne har tvunget 3F, Horesta og Dansk Erhverv til hurtigt at samarbejde i en presserende situation og indgå en række særaftaler om hjemsendelser af medarbejdere. 

- Det har været nogle mærkelige dage, men vi må også skille tingene ad, og nu skal vi forhandle overenskomst, siger formand Tina Møller Madsen. 

Indkaldelsen kommer, mens myndighederne har lukket landets institutioner ned og opfordrer danskerne til at holde afstand, men i Forligsinstitutionen sidder man typisk 20-30 mennesker i lukkede lokaler i flere timer ad gangen.

Derfor er det i første omgang kun de direkte forhandlere – de udpegede forhandlingssekretærer fra 3F - der i dag møder op på Sankt Annæ Plads.

Tidligere har det store forhandlingsudvalg bestående af faglige sekretærer og tillidsvalgte fra hele landet siddet med i Forligsinstitutionen. Tina Møller Madsen ved dog endnu ikke, hvornår eller hvordan det store forhandlingsudvalg bliver indkaldt set i lyset af den nuværende situation.

Det er forligskvinde Tine Vuust, der leder forhandlingerne på hotel- og restaurationsområdet, og igår udsatte forligsmændene en eventuel konflikt på arbejdsmarkedet med yderligere 14 dage.

LÆS MERE:OK20: Forligsmanden udsætter konflikt yderligere 14 dage

Forligsinstitution kører videre trods nedlukning

Forligsinstitutionens formand Jan Reckendorff valgte torsdag at genoptage forhandlinger efter corona-afbrydelsen:

“Forligsinstitutionen har modtaget mange forlig, og jeg finder det derfor hensigtsmæssigt at fortsætte forhandlingerne om fornyelse af de overenskomster, hvor der endnu ikke er opnået forlig. Jeg har i den forbindelse blandt andet lagt vægt på den store betydning, overenskomstforhandlingerne har for arbejdsmarkedets parter,” udtalte forligsmand Jan Reckendorff i en pressemeddelse.

Byggeriet blev derfor indkaldt allerede torsdag klokken 18. Her er det store forhandlingsudvalg blevet indlogeret på et hotel i nærheden. 

LÆS MERE: Midt i Corona-tid: Forligsmand gentoptager byggeriets forhandlinger

 

Lønmodtagernes og arbejdsgivernes hovedorganisationer, Fagbevægelsens Hovedorganisation og DA, skal efter planen møde op hos forligsmanden lørdag og igen på mandag for at drøfte, hvordan der findes aftaler på de sidste områder på det private arbejdsmarked.