OBS: Du er nu offline

Nyheder fra Den Grønne Gruppe

OK2O: Markant flertal for overenskomster på det grønne område

Over 8 ud af 10 har stemt ja til overenskomsterne på det grønne område.

OK20: Nu er det sidste chance for at stemme om din overenskomst

Ved midnat tirsdag lukker afstemningen om din nye overenskomst. Hvis det bliver et ja, har du fået fornyet din aftale om løn- og arbejdsvilkår. Et nej betyder konflikt.

Ny overenskomst: Hvad betyder sammenkædning?

Sammenkædning kan redde de mindre forbund, som ikke har fået en overenskomstaftale. Men modellen er også blevet voldsomt kritiseret. Læs med, og forstå et af de vigtigste begreber i overenskomstverdenen.

Lyt med: Ja eller nej: Afstemningen om OK20 er i gang

Vi samler op på hele forløbet omkring overenskomstforhandlingerne og vender de forskellige aftaler, så alle kan være med. Og taler om, hvordan corona-krisen pludselig stak en kæp i hjulet på forhandlingerne. Nu mangler kun urafstemningen, hvor medlemmerne skal stemme.

3F's hovedbestyrelse anbefaler et ja: Nu skal du afgøre OK20

Som den eneste gruppe anbefaler Privat, Service Hotel og Restauration et nej til mæglingsskitsen fra Forligsinstitutionen.

OK20: Nu skal du snart stemme

Sidste uges byggeforlig og weekendens mæglingsskitse har bragt urafstemningen om overenskomster supertæt på. Læs her, hvordan du kan være med til at vende tomlen op eller ned for de nye aftaler.

OK20: Forligsmanden har fremlagt mæglingsskitse

Afstemning om nye overenskomster er rykket et stort skridt nærmere. 16. april bliver resultatet offentliggjort.

OK20: Medarbejdere på mejerierne har fået ny overenskomst

Højere løn, tillæg til faglærte og tidligere pension til elever er nogle af forbedringerne i den nye aftale om overenskomst for medarbejderne på landets mejerier. Arbejdsgiverne har fået øget fleksibilitet for afløsere.

Fagbladet forklarer: Forligsmanden har udskudt konflikten – og hvad så nu?

Årets overenskomstforhandlinger er gået ind i en afgørende fase, og forligsmanden har netop udskudt konflikten i to uger. Fagbladet forklarer her om overenskomstforhandlingernes næste fase.

OK20: Ny overenskomst til anlægsgartnere

Hos 3F er topforhandleren tilfreds med en stribe forbedringer i den nye overenskomst for anlægsgartnere, greenkeepere og servicegartnere. Arbejdsgiverne har fået indført mulighed for at aftale forskudt arbejdstid.